Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

Sun 08 Oct, 22:22

ONR KOPLOPER NA WINST OP FIT BOYS

Opstelling:
P.Hoving, Dijk, E.Hoving, Luinstra, Land, Wolthuis, Poel (75. Visscher), Rodenboog, De Kleine(80. Ottens), Vogelzang, B.Plat

Voor de wedstrijd ONR – Fit Boys stond ONR gedeeld koploper samen met Hollandscheveld. Beide ploegen hadden uit 5 wedstrijden 12 punten. De Weide staat hier 1 punt achter. Aangezien De Weide Hollandscheveld op bezoek kreeg zou minimaal 1 van deze ploegen punten laten liggen.

ONR had 1 wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen SVN ‘69. Wolthuis keerde terug op het middenveld en E.Hoving nam zijn vertrouwde positie achterin weer over van de geblesseerde Van Der Velde. De eerste 25 minuten was ONR duidelijk de bovenliggende partij, binnen vijf minuten had het al 2-0 kunnen staan. Topscoorders Vogelzang en Plat faalden één op één met de keeper. Na twintig minuten werd het spel van Fit Boys harder, dit resulteerde in twee gele kaarten voor Fit Boys. Na deze kaarten liep Fit Boys tegen de scheidsrechter en zichzelf te voetballen. In de 40e minuut werd de bal in het zestien meter gebied geschoten, deze kwam tegen de hand van een Fit Boys speler maar de scheidsrechter liet het spel doorspelen maar hierna werd De Kleine in scoringspositie naar beneden getrokken en dit betekende een strafschop. Dit buitenkansje werd benut door ONR topscoorder B.Plat. Zo ruste ONR met een 1-0 voorsprong waar het eigenlijk al 3-0 had moeten staan.

De eerste tien minuten van de tweede helft was de hele organisatie bij ONR weg, dit door een erg agressief voetballend Fit Boys. Rond de 55e minuut werd E.Hoving hard van achteren geraakt door de rechter middenvelder van Fit Boys. Na lang aarzelen besloot de scheidsrechter hem zijn tweede gele kaart te geven en dus rood. Hier waren de gasten uit Beilen het niet mee eens en dit lieten ze dan ook blijken. Reserve keeper Van Het Reve kreeg ook een rode kaart voorgehouden vanwege zijn verbale communicatie richting de scheidsrechter. Maar ondanks de 10 tegenspelers had ONR het niet makkelijk. De grotere kansen waren er wel voor ONR maar de scherpte ontbrak. Trainer Rozema moest noodgedwongen nog een tweetal A-junioren laten debuteren. De geblesseerde Poel werd vervangen door de achttien jarige Visscher en De Kleine werd vervangen door de zeventien jarige Ottens. De gemiddelde leeftijd bedroeg de laatste minuten dan ook slechts 20,5 jaar. Ottens had zelfs de kans zijn debuut op te luisteren met een doelpunt, twee opgelegde kansen waren niet aan hem besteed. Zoals gedurende de hele wedstrijd bleek keeper Bos van Fit Boys moeilijk te passeren deze middag. Fit Boys kwam niet verder dan een schot over het doel in de 75e minuut en een goed schot van de linkeraanvaller dat door P.Hoving langs de buitenkant van de paal werd gewerkt. De wedstrijd werd beslist door Vogelzang die in de slotfase niet faalde toen hij op de keeper af kwam; 2-0.

Na de wedstrijd waren er nog wat woorden tussen de aanvoerder van Fit Boys en de scheidsrechter waarna deze de derde rode kaart van de middag zag. Al met al een verdiende zege voor ONR, al moeten er in het volgende duel wel eerder kansen benut worden om een tegenstander geen onnodige hoop te geven. ONR gaat nu alleen aan kop, volgende week viert ONR zijn 40-jarig jubileum zodat er gekeken kan worden wat de andere teams doen. Over twee weken kan ONR zich klaar maken voor een verre reis naar Ens om de koppositie te consolideren/ heroveren.

PS. Wij wensen Fit Boys spits Seubring sterkte, na de vervelende botsing waarbij hij een tweetal tanden is kwijtgeraakt.